Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"ΕΝΑ ΒΙΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΣ" Του Γιάννη Τσίγκρα (συζήτηση με τον ίδιο τον συγγραφέα)

3 σχόλια
"ΕΝΑ ΒΙΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΣ" - Τελευταία συλλογή διηγημάτων Του Γιάννη ΤσίγκραΤην Κυριακή 6/5/2014 στη συνάντηση της Λέσχης μας συζητήσαμε τη τελευταία συλλογή διηγημάτων του συμπολίτη μας συγγραφέα και ποιητή Γιάννη Τσίγκρα, με τίτλο "ΕΝΑ ΒΙΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΣ". 

Στη συνάντησή μας αυτή, είχαμε την σπάνια τύχη και την μεγάλη χαρά, να έχουμε παρόντα, τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος δέχτηκε άμεσα το κάλεσμά μας -να παρευρίσκεται σ'αυτή μας τη συνάντηση- χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Ο Συγγραφέας - Ποιητής Γιάννης Τσίγκρας 

Οι περισσότεροι εκφράστηκαν εντυπωσιασμένοι από την λογοτεχνική δεινότητα, την -σχεδόν παιδική- ευαισθησία και την αυθεντικότητα των περισσότερων διηγημάτων του βιβλίου. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή κιόλας, με τις πρώτες τοποθετήσεις, τα σχόλια και τις πολλές ερωτήσεις προς τον συγγραφέα. 




Μέλη της Λέσχης Βιβλίου Εξωραϊστικής Βόλου 

Ακούστηκαν απόψεις, ό,τι πολλά διηγήματα, εκτός από νοσταλγία, μας μετέδιδαν εικόνες, που θύμιζαν ζωγραφική Θεόφιλου, και άλλα μας θύμιζαν στιγμές απλότητας κι έκστασης διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, -πράγμα που ο συγγραφέας με συγκίνηση μεν, αλλά και με ταπεινότητα, αρνήθηκε να αποδεχτεί.

Μέλη της Λέσχης Βιβλίου Εξωραϊστικής Βόλου

Στην σχεδόν 2ωρη συζήτηση που είχαμε, επικράτησε ένα θερμό και όμορφο κλίμα μεταξύ μας. Ο συγγραφέας προθυμότατα, απάντησε με ειλικρίνεια και απλότητα σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Επιβεβαίωσε ό,τι η πλειονότητα των διηγημάτων, αντανακλούν αυτοβιογραφικά - βιωμένα στιγμιότυπα - καταστάσεις.  

Μέλη της Λέσχης Βιβλίου Εξωραϊστικής Βόλου 

Διαβάστηκαν επιλεκτικά αποσπάσματα από τα διηγήματα "Στέφανος όπως Αδάμ", "Μια ιώδης απόπειρα" κ.α. Και προς το τέλος της συζήτησης, μιλήσαμε λίγο και για ποίηση, με αφορμή, το ποίημα αντί προλόγου στο βιβλίο, αλλά και τη νέα συλλογή ποιημάτων του συγγραφέα με τίτλο  "Έχεις δίκιο είναι ο Αλντεμπαράν".

Τελειώνοντας, ευχαριστούμε ξανά, θερμά, τον συγγραφέα και ποιητή Γιάννη Τσίγκρα για την παρουσία του σ'αυτή μας τη συνάντηση και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο του.


*******************


(Το βιβλίο που συζητήσαμε με τίτλο "ΕΝΑ ΒΙΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΣ", μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Τη τελευταία συλλογή ποιημάτων του, με τίτλο "Έχεις δίκιο είναι ο Αλντεμπαράν" μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ).


--------------------------------------------
(Για την κακή ποιότητα των φωτογραφιών ζητώ ταπεινά συγνώμη)



Share/Bookmark

3 Σχόλια έως τώρα

  1. καλή επιτυχία στον φίλο Γιάννη!!

  2. επι τη ευκαιρία.. θα χαρώ να σας παρακολουθω... ωραίο το μπλογκ σας

  3. Παρασκευή σ'ευχαριστούμε πολύ.

Σχόλια

Ετικέτες